ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Зустріч з історичною героїкою України

    13 лютого в актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася непересічна подія. Всі присутні у залі мали унікальну можливість зустрітися з людьми, які стояли біля витоків формування Незалежності України і які, ризикуючи своїм здоров’ям і навіть власним життям, були активними її будівничими у найскладніші та переломні періоди становлення української нації і держави.

1

   Відкриваючи зустріч з легендарними людьми, декан історичного факультету, професор Анатолій Карасевич як модератор зустрічі наголосив, звертаючись до шанованої аудиторії: «Саме такими борцями за нашу Україну, імена яких прописані золотими буквами в історії становлення її Незалежності, є наші сьогоднішні гості, політичні в’язні більшовицького режиму – Герой України, активний учасник дисидентського і національно-визвольного руху другої половини ХХ сторіччя, автор «Акту проголошення незалежності України», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка за 2016 р., письменник Лук’яненко Левко Григорович та його соратник по політичній боротьбі, кандидат історичних наук, доцент історичного факультету нашого університету, якого відзначено нагородою президента України – Хрест Івана Мазепи, почесний громадянин міста Умані, - Чорномаз Богдан Данилович».

21

2

23

22

   Актова зала була переповнена. Прийшли і побажали зустрітися з Левком Григоровичем і Богданом Даниловичем студенти історичного та інших факультетів, викладачі, учителі навчальних закладів Умані, всі патріотично і національно налаштовані жителі історичної Уманщини. Були акредитовані представники кількох телевізійних представництв Умані та області.

19

3

   З вітальним словом виступила проректор з наукової роботи і міжнародної діяльності професор Сокирська Владилена Володимирівна. Вона акцентувала увагу на історичних віхах становлення особистості Левка Григоровича як націоналіста і борця за незалежність України.

25

     Під бурхливі оплески до слова запросили Героя України Левка Лук’яненка. Було досить приємно почути його сповідь про шляхи становлення людини, яка поклала на святу паперть боротьби за Незалежність України всі свої духовні й фізичні сили. А головне, що результати його шляху до людськості сьогодні уже відомі всьому світу. Бо величавим наслідком його героїчного життя є здобута у непростій боротьбі наша Незалежність.

4

24

     А потім були питання від переповненої зали і цікаві роз’яснення шанованого гостя нашого університету. Приємно було чути відповіді людини, яка прожила такий цікавий, патріотично і національно піднесений період свого життя і залишилася нині незламним борцем за майбутнє України. Знаючи сьогодні уже думку про цю подію студентської молоді, до якої звертався Левко Лук’яненко, можна лише пишатися тим, що ми маємо можливість зустрічатися з такими відомими людьми у колі патріотично налаштованих майбутніх державотворців.

15

    В заключному слові проректор Влада Сокирська подякувала гостям за активну участь у національно-патріотичному вихованні молоді, подарувала Левку Лук’яненку і Богдану Даниловичу на пам’ять картини роботи студентів факультету мистецтв (декан Інна Терешко), а студенти історичного факультету Бектурганова Ніна і Должкевич Лілія вручили квіти.

9

17

18

7

    На завершення зустрічі пролунала пісня «Слава Україні» (слова Анатолія Карасевича, музика Василя Семенчука) у виконанні вокально-інструментального тріо «Гонта» УДПУ імені Павла Тичини – заслужених працівників культури України Купчика Валентина, Семенчука Василя і Волошина Петра.

8

11

5

12

13

16

20