ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Тренінг «ДПА з історії України у формі ЗНО»

  23 лютого 2018 року викладачами кафедри історії України було проведено два семінари-тренінги для учнів 11-х класів щодо підготовки до ЗНО з історії України. Тренінги було проведено на базі історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини та Цибулівської школи Монастирищенського району Черкаської області.

23

Підготовку та проведення тренінгу здійснювали кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Ольга Скус, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Ольга Лісовська, завідувач Музею УДПУ імені Павла Тичини Олена Джагунова.

26

Для учнів Цибулівської школи тренінг провів викладач Ігор Опацький.

27

Модератори тренінгів нагадали присутнім права та обов’язки учасника тестування, структуру тестових завдань з історії України, порадила учням друковані та онлайн джерела для успішної підготовки до ЗНО з історії України.

Учасникам тренінгу було проаналізовано та наочно продемонстровано завдання ЗНО з історії України попередніх років  за період від 1900 до 1939 року, у яких учасники тестування найчастіше помилялися. Учні отримали поради, як цих помилок уникнути. Учасники тренінгу розв’язали тестовий зошит ЗНО з історії України, коментуючи завдання, обговорюючи варіанти відповідей, намагалися виробити алгоритм роботи з тестовим зошитом.

25

Практика таких тренінгів не є новою, оскільки кафедра історії України вже проводила подібні заходи. Наступна зустріч із учнівською молоддю відбудеться 20 березня цього року.

Маємо надію, що проведені тренінги стали корисними для його учасників, а почуті поради допоможуть успішно скласти ЗНО з історії України!