ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

 

       День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. У цей день 2014 р. перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. День установлений 17 січня 2017 р. Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань і на підтримку ініціативи громадськості.

    За відповідну постанову № 4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» на пленарному засіданні українського парламенту проголосували 231 народний депутат. Постановою Кабінету Міністрів рекомендовано розробити із залученням громадськості, а також активних учасників добровольчих формувань, які брали участь у Революції гідності (листопад 2013 — лютий 2014 рр.), та затвердити у місячний термін із дня прийняття постанови комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського добровольця. Зокрема передбачено проведення щорічних заходів із належного вшанування подвигу українських добровольців; проведення у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури тематичних заходів, бесід про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 – лютому 2014 рр., та про участь у них добровольчих формувань.

1

     На історичному факультеті традиційно викладачі на лекціях і семінарських заняттях розкривають суть патріотичного добровільного руху в нашій державі. Серед 42 студентів історичного факультету - учасників російсько-української війни, які в різні часи за чотири роки конфлікту обороняли рубежі України і воювали за її цілісність і Незалежність, були і ті, які добровільно ще у 2014 р. проявили патріотизм і засвідчили свою позицію Солдата Свободи.

2

      До дня Українського Добровольця у лабораторії «Відродження нації» підготовлена тематична виставка «ВОЇНИ: ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА».

3

    Деканат, студентська рада Вітає всіх українських добровольців і вклоняється їм до святої української землі, яку вони захищали і нині обороняють від усіх ворогів. Ми вітаємо Вас зі святом і бажаємо мужності та незламності у найпочеснішій професії – захисника України.

     СЛАВА УКРАЇНІ!

     ГЕРОЯМ СЛАВА!