ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

Історики долучилися до відзначення етносвята «Купайло в Легедзиному»

     23 червня 2018 року в селі Легедзине, на давній землі трипільців, відбулося етнографічне свято «Купало в Легедзиному». В день літнього сонцестояння, в найкоротшу ніч року, в період апогею життєвої сили природи відбулося свято Сонця і Води учасники заходу відроджували та популяризували давні українські традиції.

 2

Дійство організоване з ініціативи Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» та його директора, викладача кафедри всесвітньої історії та методик навчання історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини Владислава Чабанюка. Студенти історичного факультету, які в цей час проходять проходять археологічну практику в селі Легедзине, долучилися до святкувань та надали посильну допомогу в організації заходу. Колектив викладачів факультету, на чолі з деканом Анатолієм Карасевичем, приєдналися до відзначення етносвята.

1

Купальське дійство в с. Легедзине відбулося вже восьмий рік поспіль. Його особливістю є максимальна наближеність до природності й традиційного змісту свята Купайла та співучасть усіх відвідувачів дійства. Щорічно на фестиваль приїздять гості з Одеської, Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської та Дніпропертовської областей з метою згадати давні традиції та відродити їх у своїх рідних селах та регіонах.

3

4

10

 5

IMG 8291