ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Перший заїзд студентів-істориків успішно пройшов археологічну практику

     Завершив роботу перший заїзд археологічної практики студентів історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини. Для 16 першокурсників це були сім незабутніх днів, насичених не лише археологічними розкопками, але й цікавим дозвіллям.

6

Археологічна практика проходила на базі Державного історико-культурного заповідника “Трипільська культура” в селі Легедзине Тальнівського району. Студенти стали учасниками польової експедиції інституту археології НАН України під керівництвом вченого секретаря інституту Олексія Корвіна-Піотровського та долучилися до розкопок трипільських поселень-гігантів в селі Тальянки, могильника черняхівської культури.

7

Кожен день у студентів-практикантів був насичений подіями. Після ранкового підйому і сніданку студенти, поділившись на дві групи, вирушали на об’єкти. Перша частина – на розкопки залишків трипільської будівлі, а друга ‑ розкопувати некрополь черняхівської культури. Останній день перебування завершився традиційною посвятою в археологи-любителі та врученням пам’ятних сувенірів.

8

9