ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Вітаємо з Днем археолога!

 Щорічно 15-го серпня в Україні відзначається професійне свято – День археолога.

Студенти історичного факультету слухають цикл лекцій з навчальної дисципліни «Археологія» (лектор доктор історичних наук, професор Біляєва Світлана Олександрівна), обговорюють доісторични минуле України на семінарських заняттях (викладач директор Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» Чабанюк Владислав Васильович). Продовж навчання на факультеті студенти спеціальності «Історія і археологія» вивчають дисципліни  «Археологія України», «Археологія європейського міста», «Археологічне джерелознавство», «Основи археологічного пізнання» та інші.

Та найяскравішим спогадом для кожного студента історичного факультету є проходження археологічної практики (керівник викладач Діденко Катерина Володимирівна) та посвята в археологи. Студенти нашого факультету разом із науковими співробітниками, а також залученими до наукових досліджень провідними фахівцями Інституту археології НАН України, вищих навчальних закладів України та зарубіжжя, співробітниками заповідників, музеїв, пам'яткоохоронних організацій проводять польові археологічні дослідження (розвідки) і розкопки, обробку колекцій тощо.

Щиро зичимо усім причетним до археології міцного здоров‘я, гарної погоди, нових цікавих відкриттів, наснаги у щоденній роботі, результативної співпраці, талановитих послідовників, втілення результатів польової роботи у гідних публікаціях та усілякого позитиву!

8