ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Вшанування пам’яті Надії Суровцової

Напередодні Дня Незалежності згадуємо своїх великих земляків – людей, які присвятили своє життя боротьбі за Україну. Ім’я Надії Віталіївни Суровцової не потребує зайвих коментарів. Знаменита громадська діячка своїм життя вишила яскраві узори на рушнику Незалежності України. 21 серпня представники міської влади на чолі з мером Олександром Цебрієм та місцева інтелігенція відвідали оновлену могилу Надії Суровцової-Олицької та вшанували пам’ять славетної землячки.

3

 

Доцент кафедри історії України Богдан Чорномаз, який був особисто знайомий з Надією Суровцовою, подякував учасникам заходу за небайдужість та вшанування пам’яті Надії Віталіївни.

2

Декан історичного факультету, Заслужений працівник освіти України, професор Анатолій Карасевич зазначив, що студенти-історики УДПУ імені Павла Тичини не забувають ім’я Надії Суровцової та її роль в українському державотворенні. На факультеті відбуваються конференції, тематичні семінари та круглі столи, студенти виконують наукові роботи, відвідують меморіальний музей та влаштовують вечори пам’яті Надії Суровцової.

4

Учасники заходу висловили вдячність міському голові Олександру Цебрію та Заслуженому журналісту України Валентині Козицькій за реалізацію ідеї оновлення могили Надії Суровцової-Олицької.

1