ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ІСТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ СВЯТКУЄ ДЕНЬ МІСТА

 

Святкування Дня нашого міста Умані традиційно припадає на першу суботу жовтня. 25 вересня на сайті виконавчого комітету Уманської міської ради було опубліковано детальну програму святкування Дня міста. Уже вкотре були визначені місця учасників виставкового дійства. Другий рік, у зв’язку з виконанням ремонтних робіт на центральній площі міста, основні події відбувалися біля центрального входу до Дендропарку «Софіївка».

4

У цьому році історичний факультет знову обновив індивідуальну виставку і запропонував шановним глядачам фотомонтаж дослідження мегаполісів Кам’яного віку, відкритих на Уманщині за останні роки під час пошукових археологічних експедицій студентами факультету на чолі з завідувачем археологічним музеєм ОЛЕГОМ БОЙКОМ. Помічником і духовним наставником  був ВОЛОДИМИР ЛОПУШАН.  Але найцікавішим і найбільш несподіваним на виставці була демонстрація бойових сокир з Черняхівської культури та козацької епохи. Розглядаючи козацьку холодну зброю, один із відвідувачів виставки, студент історичного факультету 1946-1947 рр., ветеран Другої світової війни з нацизмом, заявив: «Одна справа стріляти у ворога з гвинтівки, що робили мої бойові побратими. І то, це не завжди було просто зробити вперше. А коли йти на ворога із бойовою сокирою, то потрібно мати насамперед сильну волю і сміливість. Адже у цьому двобої визначається, хто сильніший і фізично й психологічно. Тому сьогодні слід віддати дань мужності нашим предкам».

43372276 671905563191751 6630142496598917120 n

Організатором факультетського дійства, різноманітних сценок і проведення індивідуальних екскурсій був декан, професор, Заслужений працівник освіти України АНАТОЛІЙ КАРАСЕВИЧ. 

3

Виставку відвідали чимало людей різного віку. Насамперед, на виставку завітав ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, професор, Заслужений працівник освіти України, ОЛЕКСАНДР БЕЗЛЮДНИЙ, проректор НАТАЛІЯ РЕВНЮК, представники громадських організацій міста. Були школярі і студенти, викладачі вузів та вчителі міста, району і області. Виставку відвідала багаточисельна делегація керівництва міста на чолі з міським головою  ОЛЕКСАНДРОМ ЦЕБРІЄМ. 

1

Вцілому свято вдалося. Історичний факультет вчергове показав свою єдність і організованість. Дуже приємно, що в центрі уваги його активними учасниками  були студенти факультету на чолі з головою студентської ради МИРОСЛАВОЮ ПЕРЕСУНЬКО.

2

Дякуємо всім учасникам дійства, його організаторам і натхненникам.

СЛАВА УКРАЇНІ!