ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

КУЗНЯ НАУКОВИХ КАДРІВ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

 

25 жовтня 2018 р. на розширеному засіданні кафедри історії України (завідувач, професор Тетяна Кузнець), відбувся попередній захист кандидатської дисертації Наталії Тацієнко, на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук 07.00.01 – історія України. Тема дисертації – «Селянство Правобережної України в імперський період (1793 - 1917 рр. На матеріалах Уманського повіту», науковий керівник, доктор історичних наук, професор Кузнець Тетяна Володимирівна.

1

Наталія Тацієнко познайомила присутніх з темою і науковим задумом вирішення проблеми дисертаційного дослідження, коротко виклала зміст і відповіла на поставлені запитання. Рецензенти, якими були – доктор історичних наук, професор Священко Зінаїда Василівна, кандидат історичних наук, доцент Гордієнко В’ячеслав Володимирович і кандидат історичних наук, доцент Дудник Олена Володимирівна, детально проаналізували дисертаційне дослідження, зробили слушні зауваження і побажали дисертанту успіху у завершенні і захисту наукової роботи. Всі одноголосно прийшли до висновку, що підготовлена дисертація варта, щоб її рекомендувати до захисту. А зауваження не торкаються якихось суттєвих недоліків як по змісту написання роботи так і по її логічному викладу і оформленню.

2

3

4

Дисертантка подякувала керівникові і рецензентам за слушні зауваження і запевнила шановану аудиторію, що вона прикладе максимум зусиль для  успішного завершення  роботи, захисту дисертації і здобуття наукового ступеня.

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РОЗДУМІВ – у цьому році на історичному факультеті захищено уже 4 дисертації – докторську (Сокирська В.В.) і кандидатські (Чучалін О.П., Янчук М.М.). Вперше, за історію функціювання історичного факультету була захищена дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук (Олєйнічук О.М.). Рекомендацію до розгляду дисертації на спеціалізованій раді отримали аспіранти і пошукувачі – Опацький Ігор Юрійович, Устенко Альона Анатоліївна, Тацієнко Наталія  Леонідівна і Мельник Ірина В’ячеславівна.