ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «ЄВРОПЕЇСТИКА» НА ВИСТАВЦІ ЖИВОПИСУ «УМАНЬ-САРАГОСА»

 

Цьогоріч дарунком до Дня Міста став міжнародний проект «Умань-Сарагоса». Він поєднав іспанське та українське міста в культурному та мистецькому контексті, сприяв розвитку міжнародних зв’язків.

viber image

З метою пропаганди сучасного європейського мистецтва в рамках проекту було відкрито іспанський сквер та відбулася прем’єра фестивалю німого кіна. З ініціативи іспанського митця Карлоса Гарсіа Лаоса та уманської художниці Одарки Дьома-Пісної в художньому музеї міста представлено виставку україно-іспанського живопису «Умань-Сарагоса».

1

Студенти 21 групи спеціалізації «Європеїстика» на чолі з куратором Г. М. Гордієнко відвідали виставку живопису в художньому музеї. В експозиції виставки представлено 12 картин іспанських та українських митців. Зацікавили студентів роботи уманських художників, а саме Віктора Лисинюка; Віталія Якименка; Наталії Семененко; Одарки Дьома-Пісна; Олени Попсуй; Олега Сироти.

viber image4

Картини митців втілюють враження від колізій нашої та європейської історії, складних життєвих ситуації та розмаїття особистих переживань. Студенти затримувались біля кожної картини, намагаючись зрозуміти задум художника, розгадати сюжетну лінію, відчути палітру кольорів.

2