ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ІСТОРИЧНИЙ КВЕСТ ДО СТОРІЧЧЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 

22 січня 2019 року на базі Легедзинської ЗОШ І – ІІІ ст. серед учнів 5-9 класів було проведено історичний квест. Організували цікаву гру голова студентського самоврядування історичного факультету Мирослава Пересунько і вчитель історії Оксана Миколаївна Сокальська.

viber image 2019 02 05 23.38.36

Чому саме цього дня? Тому, що в січні завершується цикл важливих дат в історії України. У січні 1918 року було видано ІV Універсал Центральної Ради, який проголосив незалежність України. 22 січня 1919 року в Києві на Софіївському майдані було об’єднано всі українські землі в єдину соборну Українську Державу. Цей день увійшов в історію як День Соборності.

Цьогоріч ця дата ще більш особлива, адже ми відзначаємо 100-річчя соборності нашої держави. Соборність України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.

1

«Ми вирішили з цієї нагоди організувати квест. Мета кожної такої гри – щось знайти –артефакти чи подарунки. Учні повинні були, рухаючись певним маршрутом і виконуючи завдання, знайти частини карти нашої Батьківщини, щоб вкінці об’єднати їх в одну єдину і неподільну Україну. Завдання були різні: і ребуси, і запитання з історії, народознавства, географії, і практичні завдання».– зазначила Мирослава Пересунько.

3

4

Школярі впродовж дня виконували поставлені завдання і зібрали всі необхідні елементи, які разом об’єднали в єдину карту. Коли всі завдання були успішно виконані, учні разом із вчителями відтворили «живий ланцюг єднання» і заспівали Гімн України. На такій патріотичній ноті завершився цікавий захід.