ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

«В єдності сила» - круглий стіл до Дня Cоборності України

  До Дня Соборності України та 101-ої річниці проголошення Акта Злуки на історичному факультеті відбувся круглий стіл «В єдності сила». Учасниками заходу стали викладацький та студентський колектив факультету, які обговорили ідею соборності в українській суспільно-політичній думці, спроби реалізації Соборності України впродовж нашої історії та виклики часу.

10

Відкрив засідання декан факультету професор Анатолій Карасевич, який привітав учасників наукового заходу з Днем Соборності України та окреслив коло питань для обговорення під час круглого столу. Анатолій Олександрович зазначив, що сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність, а цілісна Україна - це повернення наших тимчасово окупованих територій.

11

Викладач кафедри історії України, кандидат історичних наук Ігор Опацький виступив з темою доповіді «Відзначення Дня Соборності України: історичні традиції та виклики сьогодення», у якому звернувся до оцінок відомих інтелектуалів та громадських діячів реалізації ідеї національної єдності та урочистості з нагоди цієї події (звернувши особливу увагу на відзначення свята Соборності 1939 р. в Хусті та «Живий ланцюг» 1990 р.).

12

Після обговорення учасники круглого столу приєдналися до загальноміських заходів з відзначення Дня Соборності України.

13