СТУДЕНТСЬКЕ НАУКОВЕ ТОВАРИСТВО ФАКУЛЬТЕТУ

  Науково-дослідна діяльність студентів є одним із основних чинників підготовки висококваліфікованих кадрів, з цим погоджується і керівництво історичного факультету.

Так в межах факультету на постійній основі діє студентське наукове товариство, яке вже два роки поспіль очолює магістрантка Федорова Марина.

изображение viber 2020 05 20 07 56 18

Нині до складу діючого студентського товариства входять ще 7 студентів, які безпосередньо долучаються до науково-дослідної роботи на факультеті і беруть активну участь в житті університету, аби досягти основної мети діяльності студентського наукового товариства.

Головна мета СНТ ‒ підвищення якості фахової підготовки спеціалістів, сприяння розвитку наукової, винахідницької, іншої творчої діяльності та організаційної активності студентської молоді шляхом залучення її до наукової роботи.

изображение viber 2020 05 20 07 56 20

Так протягом навчального року, студенти залучені у різноманітні конференції, круглі столи, колоквіуми, які організовані як і з ініціативи студентів так і в межах наукових планів товариства. Якісні студентські заходи ‒ це спільна праця студентів та викладачів факультету, зокрема заступника з наукової роботи Наталії Тацієнко.

Основними завданнями студентського наукового товариства є:

  • створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу студентів;
  • пошук та підтримка талановитих дослідників серед студентів та надання їм всебічної допомоги;
  • формування особистості дослідника, сучасного вченого з широким демократичним світоглядом;
  • розробка та втілення наукових проектів і програм;
  • організація студентських навчально-науково-виробничих лабораторій;
  • популяризація наукових робіт серед студентської молоді;
  • організація лекцій, дискусій, науково-практичних конференцій, семінарів, виставок, екскурсій та ін.;
  • організація та розвиток міжвузівського та міжнародного наукового та культурного співробітництва;
  • інформаційна діяльність;
  • захист прав та інтересів членів СНТ.

изображение viber 2020 05 20 07 59 48

І саме реалізація цих завдань та плідна співпраця з науково-педагогічним колективом та керівництвом факультету сприяють перемогам наших студентів на різноманітних конкурсах, олімпіадах та турнірах.

Так протягом 2019 ‒ 2020 навчального року, студенти історики не втрачаючи часу виборювали перемоги, якими ми пишаємось і гадаємо можемо поділитись.

изображение viber 2020 05 20 07 56 5

У листопаді 2019 року відбувся VІIІ Всеукраїнський турнір з історії, у складі команди виступали студенти – Будаловський Віктор, Доценко Максим, Нехай Антон, Никитенко Михайло, Яшин Владислав. За підсумком двох змагальних днів наші студенти вибороли третє місце серед 24 команд учасників турніру.

20 грудня 2019 року пройшов фінальний третій етап ІІ Всеукраїнського конкурсу наукових, науково-дослідницьких проєктів «Зберігаючи пам'ять про Голокост» на історичному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Учасники презентували власні наукові роботи та суспільні проєкти. Студентка IV курсу та член студентського наукового товариства Вікторія Никитенко виборола у конкурсі ІІІ місце із темою проєкту «Геноцид на території Гайсинщини».

У лютому 2020 року ми вітали студентів-істориків Антона Нехая (ІІІ курс), Лукієнка Артема (IV курс) та їхніх наукових керівників з І місцем у IV Всеукраїнському студентському турнірі з філософії.

изображение viber 2020 05 20 07 56 192

8–9 квітня 2020 року на базі факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія». За рішенням авторитетного журі ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія» зайняла магістрантка історичного факультету Федорова Марина.

изображение viber 2020 05 20 07 56 520

Це не повний список наших перемог, це лише нагадування, про наші прагнення з новими силами після карантину повернутись до наукової діяльності і підкорювати все нові та нові наукові вершини!

изображение viber 2020 05 20 07 56 19