Вітаємо з Днем родини!

 8 липня в Україні відзначається День родини. Це свято відносно молоде і було засновано указом президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» від 30 грудня 2011 р. Починаючи з 2012 р., День сім’ї відзначається щорічно 8 липня. Сучасне поняття «сім'я» означає подружню, громадянську або партнерську пару з дітьми чи без дітей, або це одинока людина, що має, принаймні, одну дитину. Цікаво, що до кінця XVII ст. до складу сім’ї включалися не тільки родичі, а й слуги домогосподарства.

80 ls.1538560539

 Соціологи стверджують, що саме форма сім’ї допомогла протягом багатьох століть визначати загальний напрямок еволюції основних макросоціальних систем. Тому сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку.  Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу. 

 Для дітей сім’я — це середовище, в якому у дитини складаються умови психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. З сім'ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

2020 07 08 10 27 05

 Також 8 липня православна церква вшановує святих Петра і Февронію, які жили у XII-XIII ст. Цих святих вважають гідним прикладом для наслідування і зразком ідеальної християнської сім’ї. Вважається, що вони навіть померли в один день. Петро з Февронією — покровителі шлюбу і сім'ї. Люди просять їх у молитвах про будь-яку допомогу, яка стосується сімейних питань. Шановна громадо історичного факультету! Якщо Ви щасливі у сімейному житті, все одно відвідайте у цей день храм  з вдячністю Петру і Февронії за заступництво. А щоб у родині було ще більше щастя, порозуміння і достатку. І сьогодні кожну справу подружжя повинне виконувати пліч-о-пліч.