ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

V Міжнародна українсько-польська наукова конференція "ДЕМІФОЛОГІЗАЦІЯ ІСТОРІЇ ТА ТВОРЕННЯ ПАТРІОТИЧНИХ МІФІВ: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ ТА ПОЛЬЩІ"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Сьогоднішні реалії диктують нові вимоги і правила життя. У наше повсякдення  увійшла практика онлайн зустрічей. І це, як виявилося, не менш продуктивно також.

25 вересня 2020 р. відбулася V Міжнародна українсько-польська наукова конференція «ДЕМІФОЛОГІЗАЦІЯ ІСТОРІЇ ТА ТВОРЕННЯ ПАТРІОТИЧНИХ МІФІВ: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ ТА ПОЛЬЩІ», організована спільно науковими та освітніми закладами України і Республіки Польща: Історико-філософським факультетом Київського університету імені Бориса Грінченка, Історичним факультетом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Гуманітарним факультетом Люблінського університету Іоанна Павла ІІ, Інститутом історії України НАН України. В режимі онлайн, на платформі Google Meet, учасники конференції обговорили актуальні питання історичної науки, сфери історичної культури, алгоритми деміфологізації історії, зокрема шляхом видання та поширення науково-популярного продукту для широкого кола громадськості,  поділилися думками та ідеями щодо створення науково-популярного журналу для популяризації нашої історії.

Викладачі історичного факультету активно долучилися до роботи конференції. На пленарному засіданні виступив професор кафедри всесвітньої історії та методик навчання, Директор Польського історико-культурного центру УДПУ імені Павла Тичини Ігор Кривошея. У секційних засіданнях взяли участь викладачі кафедри всесвітньої історії та методик навчання: доктор історичних наук, професор  Ірина Кривошея; доцент, кандидат історичних наук В’ячеслав Гордієнко;  доцент, кандидат історичних наук Галина Гордієнко; доцент, кандидат історичних наук Ольга Барвінок; ст. викладач, кандидат історичних наук Сергій Куценко;  ст. викладач, кандидат історичних наук Альона Шмалюх. До обговорення долучилася і аспірантка УДПУ імена Павла Тичини Ольга Гончарова.

2020 09 25 2