ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

Міжнародний день філософії

 Щороку в третій четвер листопада в Україні відзначають Міжнародний день філософії, запроваджений ЮНЕСКО у 2002 році. Наразі цей день святкують у понад 80-ти країнах світу.

  Головна мета свята — долучити людей до багатолітньої філософської спадщини, зробити філософію ближчою кожному: академіку, здобувачу вищої освіти та широкій аудиторії, усім, хто цікавиться, як формуються нові простори для філософських роздумів.

  Безліч мислителів стверджували, що суть філософії полягає в подиві. І справді, філософія народжується із природного прагнення людських істот цікавитися собою і світом, в якому вони живуть. В якості рефлексії та любові до мудрості, філософія вчить нас мислити про думки, досліджувати фундаментальні істини, вивіряти посилки і будувати власні висновки. Протягом століть у різних культурах філософія народжувала концепції, ідеї та праці з обгрунтованого аналізу, і закладала основу критичного, незалежного та творчого мислення.

  З нагоди професійного свята вітаємо зі Всесвітнім днем філософії! Бажаємо мудрості і індивідуального сприйняття світу, світлих думок і розважливості, високих життєвих досягнень і великих наукових здобутків, благополуччя і саморозвитку, міцного здоров'я та оптимізму!

 download1