ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

Онлайн-зустріч з гарантом ОП «Право» Вадимом Цимбалом на ІІ Правничому форумі УДПУ

 У рамках проведення ІІ Правничого форуму УДПУ ім. Павла Тичини, 11 грудня 2020 було проведено онлайн-зустріч з гарантом ОП «Право» рівня молодшого бакалавра і керівником Правничого форуму – кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри соціальних і правових дисциплін Цимбалом Вадимом Олександровичем

цимбал

В знак проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини в Україні, з 2008 до 2019 р., проводився Всеукраїнський тиждень права – масштабний захід, який об’єднував правників, органи влади та громадський сектор задля просвіти у сфері прав людини. Розвиток правничої освіти є одним із пріоритетних напрямів діяльності Університету, відтак, у 2016-2018 рр. в УДПУ ім. Павла Тичини  в тиждень, що включає 10 грудня (День прав людини)  проводилися тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, присвячені проблематиці прав людини.

З огляду на необхідність об’єднання зусиль правників навколо питань захисту прав людини, підвищення правової культури населення, розвитку правничої освіти та відкриття освітньої програми «Право», відзначення Тижня права в УДПУ ім. Павла Тичини в 2019 р. було вперше здійснено у форматі І Правничого форуму УДПУ ім. Павла Тичини. Відтак, скасування відзначення всеукраїнського Тижня права у 2020 р. не стало перешкодою в здійсненні правопросвітницької місії університету і з нагоди відзначення  Дня прав людини було проведено ІІ Правничий форум УДПУ.

газета

Під час онлайн-зустрічі з гарантом ОП «Право» рівня молодшого бакалавра здобувачі освіти, науково-педагогічні працівники, а також представники ринку праці мали змогу обговорити проблеми та перспективи правничої освіти в Україні, поділитися власним досвідом, а також висловити побажання щодо організації навчання та викладання на освітній програмі. Так, Тетяна Непомняща, Марія Купчик і Вікторія Фартушняк висловили задоволеність результатами навчання на програмі, поділилися баченням власних освітніх траєкторії та кар’єрних планів, а також висловили побажання щодо викладання дисциплін вільного вибору та змістового наповнення окремих дисциплін, що вже викладаються на програмі.

 

скрін

Як зазначив гарант освітньої програми Вадим Цимбал, найважливішою умовою при формуванні цілей і програмних результатів навчання на освітній програмі «Право» рівня молодшого бакалавра є врахування інтересів якнайширшого кола стейкхолдерів, а  студентоцентрований підхід є основою організації навчання і викладання на програмі, тому побажання учасників онлайн-зутрічі будуть враховані при наступному перегляді освітньо-професійної програми.

 

право