ПЕРЕМОГИ ТА ЗДОБУТКИ СТУДЕНТІВ-ІСТОРИКІВ У 2020 РОЦІ

У 2020 р. науково-педагогічні працівники історичного факультету здійснювали керівництво науково-дослідною та пошуковою краєзнавчою роботою магістрантів історичного факультету, студентською науковою роботою, опублікували спільні публікації, готували студентів до участі у всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, олімпіад та турнірів.

Початок 2020 р. ознаменувався перемогою студентки історичного факультету Вікторії Никитенко (керівник – доцент Барвінок Ольга Володимирівна), яка виборола ІІІ місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі наукових робіт «Зберігаючи пам’ять про Голокост».

никитенко

У лютому 2020 р. ми вітали студентів-істориків Антона Нехая, Артема Лукієнка та їхніх наукових керівників (доцентів Фуркало Володимира Ісаковича та Фуркало Вікторію Станіславівну) з І місцем у IV Всеукраїнському студентському турнірі з філософії.

філософія

15 студентів стали переможцями І етапу Всеукраїнських студентських олімпіад з соціології, політології, правознавства, історії та історії України. Однак, через поширення коронавірусної хвороби ІІ етап олімпіад так і не відбувся.

Семеро студентів факультету стали учасниками ІІ туру Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт з політології, філософії, соціології, гендерних досліджень, кримінального права та кримінології, теорії та історії держави і права та спеціальності «Історія та археологія».

У квітні 2020 р. магістрантка Марина Федорова (керівник – професор Кузнець Тетяна Володимирівна) виборола призове ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія», що проходив в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка).

Грамота Федорова

подяка Кузнець Т

У листопаді 2020 р. магістрантка історичного факультету Аліна Балабай виборола І місце у Всеукраїнському конкурсі наукових есе, присвячених 100-річчю Угоди співпраці між УНР та Річчю Посполитою. Наукові керівники – доцент Рогожа Марія Миколаївна та професор Кривошея Ігор Іванович.

Грамота Балабай

Важливим досвідом для студентів-істориків стала програма особистісного та професійного розвитку «Державотворець», що була реалізована за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Української академії лідерства спільно з USAID ВзаємоДія, Управління у справах сім’ї молоді та спорту України Черкаської обласної державної адміністрації та Уманської міської ради.

IMG 56b408cd98bf9680bde8ce38466b11c4 V

IMG 3944bd8141b69fc2a3759ab24045be3d V 1

S01206 1834081 1

S01206 1833331 1

Ось із яким захопленням згадує про свою участь в програмі «Державотворець» студентка ІІІ курсу Вікторія Гірська: «Ми займалися різними видами командної роботи, дізналися як зібрати навколо себе продуктивних та цілеспрямованих людей. Найцікавішим для мене було дізнатися як працюють органи державного управління, їх структуру. Не обійшлося й без домашнього завдання аби ми закріпили отриманні знання. Ігри, руханка, чудова атмосфера, вечір музики, участь в конкурсах від організацій, які підтримали програму – все це ми проводили разом! Хочу подякувати адміністрації університету за те, що підтримуючи такі важливі програми, сприяє розвитку своїх студентів та майбутнього нашої держави».

Магістрантка історичного факультету  Олександра Смілянець взяла участь у 8-ому Київському  Безпековому Форумі для молоді, який був організований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» за підтримки Посольства Канади в Україні та Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Смілянець

Формуванню умов для розкриття наукового та творчого потенціалу студентів факультету сприяє діяльність Студентського наукового товариства. Важливим складником студентської наукової роботи в 2020 р. була діяльність 29 студентських наукових гуртків і 3 проблемних груп, які працюють на кожній кафедрі факультету.

Всього в науково-дослідній роботі взяли участь 152 студента, в тому числі: 122 студенти брали участь у всеукраїнських та регіональних науково-практичних конференціях.

Зичимо подальших успіхів та звершень студентству історичного факультету у 2021 році!