Онлайн-засідання кафедри історії України

26 квітня 2021 року відбулось чергове онлайн-засідання кафедри історії України. На порядок денний було винесено ряд важливих питань:
1. Про наукову діяльність науково-педагогічних працівників кафедри.
2. Про присвоєння вченого звання доцента к. іст. н., доценту Тацієнку В. С.
3. Обговорення відкритого заняття доцента Скус О. В.
4. Про затвердження теми докторської дисертації к. іст. н., доцента Чучаліна О. П.
Завідувач кафедри історії України Кузнець Тетяна Володимирівна наголосила, що відповідно до розпорядження №82 Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини  та частини третьої статті 19 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльності», Порядку проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науковотехнічної) діяльності, наказу Міністерства освіти і науки України № 994 від 31.07.2020 року «Про проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження наукової (науково-технічної) діяльності, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України» необхідно тричі на рік надавати інформацію про наукову діяльність у відділ наукового та науково-технічного розвитку університету. Науково-педагогічні працівники кафедри взяли інформацію до уваги.
Було підняте питання про присвоєння к.і.н., доценту Тацієнку В. С. вченого звання доцента. У ході обговорення було наголошено, що Тацієнко В. С. має науково-педагогічний стаж 7 років. За цей період ним було опубліковано монографію та 2 посібники, один з яких у співавторстві. Викладач підвищив свою кваліфікацію, пройшовши стажування за кордоном, а також публікації у виданнях, що входять до науково-метричної бази  Web of Science. Працівники кафедри підтримали рішення про присвоєння звання доцента, доповнивши дані про наукові здобутки позитивною характеристикою особистих якостей викладача.
Обговорювалось також відкрите заняття к.і.н., доцента Скус О. В., яке отримало позитивні відгуки і було оцінене як таке, що проведено на високому науково-педагогічному рівні. На прохання к. іст. н., доцента Чучаліна О. П. було затверджено тему його майбутньої докторської дисертації.
В поточних питаннях обговорювали підготовку до випускної атестації магістрантів другого року навчання, а також до захисту курсових робіт з історії України студентами ІІІ курсу історичного факультету.
К2