ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИСТАМИ

 Жителі Умані і району та гості міста традиційно прийшли 9 травня на Алею Слави, щоб виказати глибоку повагу до воїнів, які загинули на фронтах Другої світової війни та померли від ран у повоєнний час.

 11 optimized

 На площі було керівництво міста і району, ветерани і учасники Другої світової війни з нацизмом, воїни-афганці та учасники російсько-української війни 2014-2021 рр., жителі міста і району.

 12 optimized

 Прозвучав Гімн України. Урочистий мітинг відкрила Міський голова Ірина Плетньова. Вона озвучила той героїчний шлях 1941-1945 рр., яким пройшли солдати Свободи і вручила нагороди ветеранам.

Прозвучала Хвилина Мовчання. Всі присутні низько схилили голови до української землі в знак глибокої поваги до тих, хто залишився на полі брані, був знищений у нацистських таборах і катівнях, розстріляний за участь у визвольних рухах і підпільній боротьбі.

13 min 1

Відбулося покладання квітів делегацій від влади і трудових колективів до Вічного вогню  і Алеї Героїв. Делегацію від УДПУ імені Павла Тичини очолила проректор Ревнюк Наталія Іванівна. Від історичного факультету в урочистостях взяли участь декан, професор Анатолій Карасевич, голова спілки ветеранів УДПУ імені Павла Тичини доцент Микола Запорожець, заступник декана з виховної роботи, кандидат історичних наук Альона Шмалюх.

14 min

Квіти також були покладені до знаку пам’яті загиблим землякам у російсько-українській війні 2014-2021 рр.

15 min

 16

ВІЧНА СЛАВА І ВДЯЧНА ПАМ'ЯТЬ ВСІХ, ХТО ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ НА СВЯТІЙ ПАПЕРТІ ЗА УКРАЇНУ У БОРОТЬБІ З НАЦИЗМОМ!!!