ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ВРАЖЕННЯ АСПІРАНТКИ ВІД НАУКОВОГО СТАЖУВАННЯ НА БАЗІ ГУМАНІТАРНО-ПРИРОДНИЧОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ЯНА ДЛУГОША В ЧЕНСТОХОВІ

Аспірантка  історичного факультету УДПУ (спеціальність 032 «Історія та археологія») Ольга Гончарова про стажування в Республіці Польща:

«Літо – це не лише пора відпочинку та яскравих вражень, а й час для продуктивної праці.

Гончарова Краків 2021

З 27 червня по 07 липня 2021 року я проходила наукове стажування на базі Гуманітарно-природничого університету імені Яна Длугоша в Ченстохові, яке планувалося спочатку на весну, а потім на осінь 2020 року, однак через карантинні обмеження спричинені коронавірусною хворобою Covid-19 стажування перенеслося на невизначений термін.

У червні 2021 року мене чекала приємна несподіванка – електронний лист із запрошенням відвідати Польщу та пройти стажування.

 

Наукове стажування відбулось в рамках реалізації програми PROM – Міжнародного стипендійного обміну докторантів та вчених за сприяння Національної Агенції Академічних Обмінів (NAWA).

Під час стажування  здійснювала пошук наукової літератури,  мемуарів та періодичної преси для написання дисертаційного дослідження, працюючи у бібліотеках Університету Яна Длугоша в Ченстохові та Ягеллонського університету в Кракові.

Крім роботи, не забула і про знайомство з країною, її історичними пам’ятками та традиціями. Відвідала Площу Ринок, на якій розташовані Ратуша, Базиліка святої Марії і Суконні ряди,  а також Замок на Вавелю, Казімєж та католицькі костели в Кракові. Побувала у духовній святині Ченстохови – паулінському монастирі Ясна Гура.

Гончарова стажування літо 2021 Ченстохова 2

Гончарова стажування літо 2021 Ченстохова 5

Переконана у тому, що навчання в аспірантурі дає гарні можливості для участі у різних міжнародних проектах, програмах, конференціях та отримання позитивного іноземного досвіду для реалізації наукових досліджень».

сертифікат Гончарова Ченстохова літо 2021