ЕКСКУРСІЯ В ДЕРЖАВНИЙ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНИЙ ЗАПОВІДНИК «ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА»

15 вересня 2021 р. студенти І курсу історичного факультету, разом із кураторами Оленою Джагуновою, Вікторією Пархетою та заступником декана з виховної роботи – Альоною Шмалюх, відвідали Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» в с. Легедзино.

DSC 7023 min

Першокурсники побачили археологічний розкоп та познайомилися із археологами, що працюють у складі Трипільської експедиції Інституту археології НАН України. На місці розкопу дослідники розповіли студентам про методику проведення археологічних досліджень, показали знайдені артефакти та дали зрозуміти, який цікавий досвід вони отримають під час проходження археологічної практики.

1515

Студенти-історики також відвідали музей, який діє при заповіднику Трипільської культури. Музей розташований під відкритим небом, у ньому відтворено житло трипільців у натуральну величину. Окрім неймовірних споруд-гігантів, які вдалося відтворити, у музеї представлені експонати посуду та його фрагменти, знаряддя праці із кісток та каміння, глиняні статуетки тварин та людей, яким понад 5 тисяч років.

основна15

Дякуємо за чудову екскурсію, її відмінну організацію та отримані незабутні враження директору Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» – Владиславу Чабанюку!

1505

1501

1502

1503

1504