ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ПРОФЕСОР УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ АДАМА МІЦКЕВИЧА, ДОКТОР ГАБІЛІТОВАНИЙ МІХАЛ ЯРНЕЦЬКИЙ ПРОЧИТАВ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ ЛЕКЦІЮ «СВІТ ОЧИМА ІСТОРИКА ТА МАНДРІВНИКА»

16 вересня 2021 р. відбулася лекція для студентів і викладачів історичного факультету професора Університету імені Адама Міцкевича в Познані, доктора габілітованого Міхала Ярнецького під назвою «Світ очима історика та мандрівника».

IMG 20210916 122525

Професор Міхал Ярнецький відомий тим, що досліджує Другу Річ Посполиту  міжвоєнного періоду (1918–1939), багато подорожує і популяризує культурний туризм. Він відвідав понад 160 країн світу, тому з усіма присутніми поділився своїми враженнями, фото, знаннями.

IMG 20210916 111547

Враженнями про лекцію польського професора поділилися студентки 31 групи (освітня програма «Історія та археологія. Європеїстика») Світлана та Софія Заболотні: «Лекція професора Міхала Ярнецького була надзвичайно цікавою. Подорожуючи вивчає постколоніальні суспільства, держави, народи, їх пам’ятки архітектури, звичаї. Велике враження на нього справила і фауна, а саме поділився спогадами  про тарантулів, крокодилів, слонових черепах та слонів. До речі, зустріч з останніми з них була його мрією дитинства. Також професор розповів, що на своє 40-річчя подарував собі путівку на о. Пасхи, здійснивши ще одне заповітне бажання. На запитання про його улюблену країну відповів, що має кілька фаворитів у залежності від критеріїв. За природними багатствами – Намібія, за культурною та історичною спадщиною – Італія, Єгипет та Перу, а також зізнається, що Україну любить через її людей, краєвиди та спільну історію. Австралія для нього здавалася недосяжною та абсолютно іншою, тому також справила на нього неабияке враження.  Із захопленням розповідає, як подорожував і буде подорожувати Україною. Зазначає, що Кам’янець-Подільська фортеця – одна з улюблених локацій, адже саме тут поляки та українці боролися проти турків у часи Речі Посполитої. А от найпрекраснішим містом вважає Львів. Умань, яку він відвідує втретє, завжди вражає його неперевершеним парком «Софіївка». В майбутньому планує відвідати Камерун, Мозамбік і Туркменістан, а також з радістю повернувся б туди, де вже був».

IMG 20210916 111957