СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «УКРАЇНА КРІЗЬ ВІКИ»

«Україна крізь віки» (до 30-річчя проголошення незалежності України) – під такою назвою 6 жовтня 2021 р. на історичному факультеті була проведена студентська наукова конференція.

DSC 7871

Організатором конференції була кафедра історії України і у вступному слові її завідувачка доктор історичних наук, професор Тетяна Кузнець зазначила, що конференція є щорічною традицією. Метою конференції є популяризація української історії, виявлення здібної до наукової праці молоді.

У вітальному слові декан історичного факультету доктор історичних наук, професор Зінаїда Священко наголосила, що студентські наукові конференції є важливим щаблем до сходження на шлях науковця, так як додають досвіду наукового пошуку і публічності.

DSC 7832

Тематика доповідей студентів-учасників конференції – відзначалась великим різноманіттям. Говорили про відомих і маловідомих історичних персонажів, про суспільно-дратівливі аспекти української історії, про історико-культурну спадщину українського народу.

DSC 7860

Цікавими були доповіді студентів Катерини Марченко, Юлії Присяжнюк, Віталія Друганова, Світлани Заболотної, Людмили Єдіної та ін.

Усі учасники конференції поповнили свої знання історії України.

DSC 7882

 

DSC 7844