ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

ВІТАННЯ З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇ́НИ ТА ДНЕМ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА!

Шановні захисники України, ветерани війн, волонтери!

Щиро вітаємо вас з Днем захисників і захисниць Украї́ни та Днем українського козацтва!

Це свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

У цей день ми з вдячністю та гордістю згадуємо героїчні постаті нашої історії, вшановуємо ветеранів за їх безсмертний подвиг.

Це свято відзначається 14 жовтня — в день святої Покрови Пречистої Богородиці, одночасно з Днем козацтва, адже козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг, а Божа Матір вважається заступницею і покровителькою Українського козацького війська, яка оберігала і надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

Тернистим був шлях України до волі, за неї боролися ті, хто є гордістю нашого народу, – запорозьке козацтво, гайдамаки, січові стрільці, учасники Другої світової війни, а з недавніх пір – захисники, які відстоюють незалежність і цілісність країни на Сході у боротьбі з російським агресором.

Ми вшановуємо сучасних захисників та героїв різних епох нашої історії. Адже боронити батьківську віру, благословенний край своїх пращурів, сини і дочки України завжди вважали святим обов’язком. 

Це також і день пам'яті тих, хто впродовж століть боровся за свою землю, і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності. Ми вшановуємо світлу пам’ять тих, хто в різні століття та роки поклав життя за мир та цілісність країни. 

Дозвольте висловити слова вдячності студентам і випускникам історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які носять високе звання захисника України (сьогодні на факультеті навчається 135 студентів, які відстоюють незалежність і цілісність нашої країни), та бажаємо успіху тим, у кого іспит на нього ще попереду. 

Бажаємо усім захисникам та захисницям України, ветеранам війн та збройних конфліктів, ветеранам АТО, волонтерам, воїнам запасу міцного здоров'я, усіх життєвих гараздів, тепла та злагоди в родинах, захисту Пресвятої Діви Марії і Господнього благословення у кожній добрій справі.

У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Слава Україні!!!

Деканат історичного факультету

ЗАХСН111