ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «X МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ГУМАНІТАРНІ ЧИТАННЯ»

21 жовтня 2021 р. у Київському будинку вчених НАН України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «X Міждисциплінарні гуманітарні читання». Співорганізатором вкотре виступили Історичний факультет і Польський культурно-освітній центр Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

1

Викладачі й аспіранти історичного факультету взяли активну участь у роботі конференції, презентувавши цікаві доповіді у руслі міждисциплінарності: Ігор Кривошея, Ірина Кривошея «Паломництво брацлавських хасидів в Умань у 2020 та 2021 роках: спроба порівняльного аналізу»; Лариса Фицик, Ігор Фицик «Культурний простір російського міста XIX ст.: предмет, об’єкт, методологія та напрями дослідження»; Ольга Барвінок «Повсякдення двору краківського князя Лешка І Білого в романі «Гремислава» О. Ходюк»; Альона Шмалюх «Дискримінація дітей за соціальним походженням в УСРР у 1920-х рр.»; Ольга Гончарова «Польські дворяни Київської губернії у Російських Державних думах»; Анюта Радчук «Майнове становище жінки у світлі судових справ першої половини ХІХ ст.»; Антон Терещук «Вплив культурних та соціальних аспектів на трансформацію родинних відносин у шляхетській сім’ї (на прикладі Київської губернії)»; Аліна Балабай «Поділля – мала Батьківщина графів Ґрохольських»; Віктор Будаловський «Маєтки та господарська діяльність графа Граціана Красицького».

2

За результатами роботи конференції видано збірник матеріалів, де вміщено тези доповідей, у яких представлено сучасні напрями гуманітарних досліджень відомих та молодих вітчизняних та зарубіжних вчених.

3

4