СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ ТА ІСТОРІЇ

13 січня 2022 року на базі історичного факультету було проведено семінар-практикум для вчителів географії та історії закладів загальної середньої освіти Паланської ОТГ.

Організаторами заходу стали : центр професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти Паланської об’єднаної територіальної громади, історичний факультет УДПУ імені Павла Тичини і кафедра географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини.

Мета семінару: ознайомити учасників із сучасними методичними вимогами до реалізації краєзнавчих компетенцій при вивченні історії та географії рідного краю.

Модератором заходу стала доцент кафедри географії та методики її навчання Оксана Герасименко.

rr

З вітальним словом до присутніх звернулись декан історичного факультету професор Зінаїда Священко та заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Оксана Супрунець.

IMG 20211208 130135

DSC 0833rr

Перед присутніми виступили доц. Леся Запорожець, яка розповіла про особливості організації та проведення географічних екскурсій; доц. Зоя Возна детально зупинилась на екскурсійному методі у дидактичному арсеналі вчителя; доц. Олексій Ситник звернув увагу на місцевий туристичний продукт як чинник розвитку об’єднаних територіальних громад; виступ проф. Ігоря Кривошеї був присвячений історико-культурній спадщині Уманщини; доц. Ірина Кравцова розповіла про садово-паркові ландшафти як сучасні об’єкти реалізації цілей Сталого розвитку України (на прикладі Паланської ОТГ); волонтерство як сегмент історико-краєзнавчої роботи стало темою виступу доц. Галини Гордієнко.