ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

 


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

21 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ.

Щороку, 21 лютого, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови.

День був встановлений у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Це право намагалися відібрати у нашого народу, і наразі ми знову мусимо ставати на захист рідної мови. Ворог добре знає: відібравши мову, він привласнить собі душу народу, його культуру й традиції, а також історію.

ДМ2

Бережіть рідну мову, бережіть рідне слово, на нього відгукується наша душа. У ньому — сила нашого сьогодення і надійна основа побудови майбутнього. У ньому — хребет українськості, що є надзвичайно важливим для формування, розвитку і зміцнення України. Нехай українське слово буде для всіх нас оберегом.

Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови і щиро бажаємо всім серцем і душею завжди любити свою країну, пишатися рідною мовою і прославляти свою культуру. Нехай мова завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку.

ДМ3