ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Представники історичного факультету долучилися до загальноміських заходів щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

нс1

21 лютого 2022 р. будо проведено Круглий стіл до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні за участі учасників подій на Майдані 2013 – 2014 рр. Модератором заходу була заступник декана з виховної роботи – Альона Шмалюх. Із вітальним словом до всіх присутніх звернулася декан історичного факультету, проф. Зінаїда Священко, яка зазначала, що саме у лютневі дні вісім років тому на Майдані тривали найбільш драматичні й криваві події в роки Незалежної України. «Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України».

нс2

нс3

нс4

нс5

Присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Перед присутніми виступили доц. Ярослав Балановський, який був учасником подій на Майдані у 2014 р. та магістрант історичного факультету, учасник бойових дій на Сході України – Станіслав Блащук. До обговорення долучились проф. Анатолій Карасевич, доц. Лариса Фицик.

Також з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні  в лабораторії «Відродження нації» було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Небесна сотня. Герої не вмирають».

нс6

Слава Героям Небесної Сотні!

Слава Україні!