ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ІСТОРІЯ УМАНЩИНИ В ІМЕНАХ

Щорічна історико-біографічна конференція «Історія Уманщини в іменах» цьогоріч була проведена символічно 19 травня – у День вишиванки..

Її організатори – кафедра історії України та науково-дослідна лабораторія «Історичне краєзнавство Уманщини» – присвятили її пам’яті Богдана Чорномаза – історика, члена кафедри та лабораторії, дисидента і в’язня сумління, громадського діяча, борця за вільну Україну, річниця смерті якого минула у квітні 2022 року. У конференції взяла участь дружина Б.Д. Чорномаза Тетяна Чорномаз.

Слайд2

На конференції було заявлено більше тридцяти тем з історичної біографістики. Це біографії більше чи менше відомих уродженців Уманщини або тих, чиє професійне становлення пов’язане з нашим краєм.

У вітальному слові декан історичного факультету професорка Зінаїда Священко та модератор конференції професорка Тетяна Кузнець наголошували, що наша земля багата талановитими людьми, їх надбаннями, звитягою, боротьбою за незалежність України.

Слайд11

Слайд12

Виголошені на пленарному засіданні конференції доповіді про Богдана Чорномаза (проф. Т. Кузнець), про його життєве кредо (Т. Чорномаз), про талановитого режисера з с. Рогової Івана Казнадія (доц. О. Дудник), про внесок В.І. Войтка у психолого-педагогічну науку (докт. філософії О. Перепелюк), про Францішека Духінського (доц. О. Барвінок), про Надію Суровову (студентка К. Марченко) та про Г. Храбана (студентка Ю. Присяжнюк) викликали зацікавлення більше як 80 учасників конференції.

Слайд4

Слайд7

Слайд6

Підводячи підсумки конференції, проф. Тетяна Кузнець зазначила, що незборенна сила України у її людях, які творили і творять історію, що гідна зачудування і пошанування. І саме наша історія вивершує нас над усіма ворогами.