ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ З ГАРАНТОМ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ІСТОРІЯ. ПРАВОЗНАВСТВО)

22 березня 2023 р. відбулася зустріч гаранта ОПП Середня освіта (Історія. Правознавство) доцента кафедри всесвітньої історії та методик навчання Зої Возної зі здобувачами вищої освіти І – IV курсів. У фокусі розмови були різні питання, а саме: вимоги ринку праці до випускників, формування базових та універсальних навичок для успішної конкурентоздатності, спілкування із стейкхолдерами щодо можливостей працевлаштування.

IMG 2833f6a629ab541d52131f92afcf1b7d V

Здобувачам вищої освіти були пояснені особливості навчання на обраній ними ОПП, зокрема, акцентовано увагу на пропозиції вивчення широкого спектру дисциплін для формування hard skills («твердих» професійних навичок); можливості здобуття системи soft skills – гнучких навичок, необхідних для професійного становлення та життєвого успіху; можливості вибору дисциплін для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних запитів та власної освітньої траєкторії; можливості для працевлаштування на основі освітньої і професійної кваліфікацій тощо.

Продуктивною для студентів стала зустріч із стейкхолдером, начальником сектору кадрового забезпечення Уманського відділу поліції Оксаною Литвин. Майор поліції розповіла про особливості професій, на які можна влаштуватися із історичною та правовою освітою, визначила базові компетентності для такого виду роботи, пояснила алгоритм проходження конкурсу на працевлаштування, відповіла на запитання здобувачів.

IMG df984be1e01718685b9b2b467ec11340 V

 IMG 1ac9ea34ecb7ad9b8e09c1e6f8938d23 V

Важливим аспектом зустрічі стала розмова із студентами 13 групи щодо вибіркової компоненти ОПП та усвідомленого і вмотивованого вибору дисциплін здобувачами вищої освіти для формування особистісної траєкторії навчання.

Для підвищення якості освітнього процесу в умовах воєнного стану студентам була запропонована анкета, відповіді на питання якої стануть предметом педагогічної рефлексії на засіданні кафедр та ради історичного факультету.