ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Возна Зоя Олександрівна

Фото 1

Возна Зоя Олександрівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання.

Місце народження: народилася 6 квітня 1964 року в с. м. т. Буки, Маньківського району, Черкаської області. У 1981 році закінчила Буцьку середню школу, отримала за навчання золоту медаль.

Освіта: у 1986 році закінчила навчання на історичному факультеті Київського педагогічного інституту імені М. Горького.

Трудова діяльність: у 1986 році розпочала трудову діяльність учителем історії та суспільствознавства Чорнокам’янської середньої школи, Маньківського району. У 1998 році продовжила працювати учителем історії у Шубиноставській загальноосвітній середній школі, Лисянського району, Черкаської області. У 2005 році перейшла працювати на посаду викладача кафедри історії України Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З 2011 по 2020 рік працювала заступником декана історичного факультету із практик.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2014 році захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності 13.00.02 – теорія та методика навчання (історія та суспільствознавчі дисципліни) на тему: «Методика проектної діяльності старшокласників у процесі навчання суспільствознавчих предметів».

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: Методика навчання правознавства; Теорія та методика навчання суспільствознавства; Методика організації проектної діяльності; Історична освіта в умовах багатокультурного середовища.

Наукові інтереси: досліджує проблеми контекстного та проектного навчання, впровадження програми «Філософія для дітей», питань холістичного навчання здобувачів вищої освіти.

Нагороди: почесними грамотами Уманської районної державної адміністрації (2018, 2020) та університету.