ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Балановський Ярослав Михайлович

Фото 1

Балановський Ярослав Михайлович – кандидат політичних наук, доцент кафедри соціальних і правових дисциплін.

Місце народження:  народився 1листопада 1954 р. на Уманщині (с. Городниця, Уманського р-ну, Черкаської обл.).

Освіта: у 1961- 1969 рр. навчався у Городницькій восьмирічній школі, у 1969-1971 рр. Ладижинській середній школі Уманського району Черкаської області. У 1980 р. закінчив повний курс навчання на історичному факультеті Вінницького державного педагогічного інституту імені М. Островського. У 1992 р. здобув другу вищу освіту у Київському інституті політології і соціального управління (КІПСУ), на факультеті політології. За відмінне навчання отримав диплом із відзнакою (червоний диплом).

Трудова діяльність: у 1971 р. розпочав трудову діяльність слюсарем на заводі «Мегомметр». У 1972 році був призваний на військову службу. Після закінчення школи молодших авіаційних спеціалістів служив у винищувальній авіації військ протиповітряної оборони. У 1974 р. після демобілізації повернувся працювати на завод «Мегомметр». У 1976-1980 рр. навчався на історичному факультеті Вінницького державного педагогічного інституту імені М. Островського. Після закінчення навчання розпочав працювати учителем історії Кочержинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Уманського району Черкаської області. У 1986 р. був призначений директором Томашівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У 1988 р. переведений на роботу в ідеологічний відділ Уманського районного комітету Комуністичної партії України. З 1991 до 1995 рр. працював секретарем прес-служби Уманської районної державної адміністрації. У 1995 р. прийнятий на посаду асистента кафедри філософії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З 1995 р. по даний час працює на цій же кафедрі, тепер вона називається кафедрою соціальних і правових дисциплін.

Науковий ступінь, вчене звання: 2009 р. у спеціалізованій вченій раді при Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.02 – Політичні інститути та процеси. Тема дисертації: «Політичні коаліції в умовах плюралістичної демократії». У 2013 р. здобув вчене звання доцента кафедри філософії і суспільних дисциплін.

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: Соціологія, Філософія і соціологія освіти.

Наукові інтереси: соціальні виміри актуального стану українського суспільства, соціальна марґінальність, форми соціальної патології.

Нагороди: Нагороджений Почесною грамотою МОН України (2021), почесною грамотою Уманської районної державної адміністрації (2021), грамотами та подяками керівництва університету.