ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Лісовська Ольга Василівна

Фото 1

Лісовська Ольга Василівна – доцент кафедри історії України, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України.

Місце народження:  народилася 2 листопада 1983 р. на Уманщині (с. Рижавка). У 2000 р. закінчила Рижавську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

Освіта: у 2000 р. вступила на історичний факультет за спеціальністю «Історія» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. У 2005 р. отримала диплом з відзнакою за фахом «історик, викладач історії, вчитель основ правознавства»; у 2006-2009 роках навчалась в аспірантурі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за напрямом «Історія України».

Трудова діяльність: у 2003 р. розпочала трудову діяльність учителем в Уманській міській гімназії. З вересня 2006 року – в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини послідовно пройшла посади викладача, старшого викладача, доцента. У 2011 – 2012 роках працювала заступником декана історичного факультету.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2009 році у спеціалізованій вченій раді при Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького захистила кандидатську дисертацію «Розвиток матеріально-технічної бази українського села в 60-80-ті роки ХХ ст.» і здобула науковий ступінь кандидата історичних наук зі спеціальності 07.00.01 – історія України. У 2011 році отримала вчене звання доцента кафедри історії України за спеціальністю 07.00.01 – Історія України.

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: Історичне краєзнавство; Історична географія України; Історична регіоналістика; Історія та культура України.

Наукові інтереси: історія України та історія Уманщини, історичне краєзнавство, історико-краєзнавчі дослідження Уманщини.

Нагороди: нагороджена Почесною Грамотою президії Черкаської обласної ради (2010 р.), грамотами та подяками керівництва університету, міста та району.