ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

I семестр

Фото 1

Мартиненко Лариса Броніславівна – кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальних і правових дисциплін.

Місце народження: народилась 6 жовтня 1958 р. на Львівщині (с. Лопатин, Радехівського району, Львівської обл.).

Освіта: у 1975 році закінчила Лопатинську сердню школу Радехівського району Львівської області. У 1979 р. закінчила Харківський державний інститут культури, бібліотечний факультет.

Трудова діяльність: у 1979 р. розпочала трудову діяльність у Львівській обласній бібліотеці імені Ярослава Галана, відділ мистецтв. У 1980 р. працювала старшим методистом Городнянської районної бібліотеки. З 1982 р. працювала редактором і диктором районного радіомовлення. З 10 червня 1982 р. працювала в Уманському державному педагогічному інституті у відділі комплектування та обробки літератури. З 1993 року і по цей час працює на кафедрі соціальних і правових дисциплін.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2003 р. у спеціалізованій вченій раді при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка захистила кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.08 – Естетика. Тема дисертації: «Іконографічний символ в духовно – естетичній спадщині П. О. Флоренського». У 2006 р. здобула вчене звання доцента кафедри суспільних наук.

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: Естетика мистецтва, Етика. Естетика, Основи етики та естетики.

Наукові інтереси: Система формування етичної культури майбутніх науково–педагогічних працівників в закладах вищої педагогічної освіти.