ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Середня освіта (Історія)

сер

Чому Вам варто обрати для навчання нашу освітньо-професійну програму?

Здобуття першого бакалаврського рівня вищої освіти є лише першим кроком до царини історичних наук. Диплом бакалавра відкриває можливості для роботи в школі на посаді вчителя історії в базовій середній школі, де учні лише починають знайомитися з основами історичних знань. Але історичні знання світоглядного рівня дає учням профільна школа. Тут потрібен вчитель історії рівня магістра. Саме на підготовку фахівців для профільної школи спрямована освітньо-професійна програма Середня освіта (Історія).

Наша освітньо-професійна програма орієнтована на підготовку історика- професіонала, який органічно поєднує здатність якісно, на основі сучасних методик, передавати учням знання про минуле України та світу з умінням самостійно добувати ці знання у процесі дослідницької діяльності. Тільки той історик, що здатен особисто продукувати нові історичні знання, може показати учням привабливість історичних дисциплін. Наша магістерська програма відкриває перед здобувачем вищої освіти широкий спектр спеціальних та гуманітарних дисциплін, які не тільки доповнюють його фахові знання, але й розвивають креативність мислення, прищеплюють потребу в самооновленні і самовдосконаленні.

Особливого значення диплом магістра історії набуває в нинішню, переломну для нашого суспільства епоху, коли наш народ збройним шляхом в умовах військової агресії РФ виборює право на суверенне існування у складі союзу демократичних країн. Нині історики потрібні для осмислення сутності подій війни і для збереження історичної пам’яті про героїчний поступ новітньої української політичної нації. Фахові історики потрібні й для істотного перегляду багатьох застарілих уявлень про наше минуле.

Випускники після освоєння нашої освітньо-професійної програми можуть обіймати посади вчителя історії у загальноосвітніх навчальних закладах, вчителя правознавства, організатора освіти, працівника громадсько-суспільних та культурних установ, органів державної влади та місцевого самоврядування, викладача професійного навчально-виховного закладу, молодшого наукового співробітника (археографія, географія, кримінологія, палеографія, соціологія), консультанта з питань історії, консультанта із суспільно-політичних питань (в партіях і громадських організаціях).