ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

СЛОВО ПРО БЕЗСМЕРТНИХ

Саме так називається книга нарисів про воїнів-уманчан останньої російсько-української війни, які навіки залишилися у пам’яті народній захищаючи священні рубежі України. Її презентація відбулася 23 серпня 2018 р. в Актовій залі Уманського медичного коледжу.

14

Появу книги чекали всі – рідні і друзі загиблих солдат Свободи, їх фронтові побратими по спільній боротьбі, молодь навчальних закладів міста. Їх чекала вся вдячна громада міста і України, щоб вчергове доторкнутися до подвигу земляків напередодні найпочеснішого свята українців ‑ Дня Незалежності в ім’я якої вони лишили свій вічний слід на святій паперті боротьби за Правду.

15

Настане час коли людство отямиться і прийде ера мудрості і справедливості. Дуже важливо, щоб ці високогуманні категорії стали надбанням нинішнії поколінь, які є свідками скоєнних злочинів бувших братів. Тоді і вирок суду совісті нації буде об’єктивний, а значить справедливий.

Презентацію книги «Слово про Безсмертних» відкрив міський голова Олександр Цебрій. Він же і вручив перші екземпляри книги рідним загиблих воїнів Свободи. Потім будуть говорити автори нарисів, прозвучать вірші і пісня про героїзм і нездоланність наших земляків.

Із сімнадцяти героїчних портретів два нариси і кілька віршів були написані професором Анатолієм Карасевичем -  «Крок до легенди» (про Анатолія Слонського) і «Нескорений» (про Ігоря Шлямара).  «Вони просто хотіли виконати святу повинність особистості, - писав декан історичного факультету у заключній частині книги, - якщо ти любиш свій край і свою державу, ти повинен її захищати. В іншому випадку тобі знову гарантовані мозолі на колінах і простори Сибіру, сходжені вздовж і впоперек твоїми славними предками. А ці влізли як злодії і варвари в наш дім і захотіли поставити на коліна мій народ, який усвідомив і відчув смак Свободи! Неуки! Та ніколи того не буде, бо тільки так і народжується саме поняття людськості і формується душа захисників нездоланного. І хто це усвідомив, той непереможний».

13

Книга «Слово про Безсмертних» потрібна живим, щоб у майбутньму діти і онуки пішли шляхами нашої Нездоланності. Так, як це здійснили нинішні герої, навіки закарбовані у нашій безмежній вдячності і святій пам’яті.

16

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!