ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЗУСТРІЧ З ПРЕСТАВНИКАМИ КАНАДСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

3 червня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі історичного факультету відбулася зустріч–дискусія на тему «Чому є важливим багатонаціональний підхід до історичного минулого України» та презентація українсько-канадської книги «Євреї та українці: тисячоліття співіснування».

4

З вітальним словом до гостей і присутніх звернулися проректор з інноваційних досліджень та європейської інтеграції, професор Наталія Коляда та голова наглядової ради університету, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України Василь Костицький. У дискусії взяли участь завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Тетяна Кузнець, кандидат історичних наук, професор кафедри всесвітньої історії та методик її навчання Ігор Кривошея, завідувач кафедри практичного мовознавства, кандидат філологічних наук, професор, директор Українсько-ізраїльського центру освіти Наталія Цимбал та керівник українського представництва UJE Владислав Гриневич.

5

«Книга може стати першою сходинкою до взаємопоглибленого вивчення культур українського та єврейського народів і допоможе подолати упереджені стереотипи, що затьмарюють відносини цих народів. Незалежно від етнічної чи релігійної приналежності нам усім потрібно зберігати «здорові» стосунки і в будь-якій ситуації, у першу чергу, залишатися людьми – відзначив співавтор книги, професор історії та політології Університету Торонто Павло-Роберт Маґочій.

6

По завершенню заходу часникам дискусії було презентовано книги «Євреї та українці: тисячоліття співіснування» із автографом співавтора Павла-Роберта Маґочія.