ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Випускники історичного факультету

Василь Сухомлинський писав, що «працю вчителя ні з чим не можна ні порівняти, ні зіставити. Ткач уже через годину бачить плоди своїх турбот. Сталевар через кілька годин радіє з вогненного потоку металу — це вершина його мрії; орач, сіяч, хлібороб через кілька місяців милується колосками і жменею зерна, вирощеного на полі… А вчителеві треба працювати роки і роки, щоб побачити предмет свого творіння; буває минають десятиріччя, і ледве-ледве починає позначатися те, що ти замислив…». Вже понад 10 років історичний факультет УДПУ імені Павла Тичини випускає фахівців-істориків, значна частина з яких працюють вчителями у загальносвітніх школах. За такий короткий, у вимірах історії, проміжок часу наші випускники вже зуміли проявити себе на педагогічній ниві та дочекатися перших плодів своєї праці.

2.1

Випускниця 2011 року Вікторія Піддубна працює вчителем історії та правознавства в Піщанському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» (Вінницька область) одразу після закінчення університету. За чей час Вікторія продемонструвала високий рівень професіоналізму та творчості, удосконалила володіння ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу. Отримала звання «Вчитель вищої категорії» та неодноразово нагороджена грамотами відділу освіти. За підготовку переможця Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінації «Історія України та державотворення» (2017 р.) – має грамоту Департаменту освіти.

1

Ганна Іванько закінчила навчання на факультеті у 2012 р., однак педагогічну кар'єру  розпочала ще навчаючись на 4 курсі: поєднувала навчання в університеті з роботою в рідній Житницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Жашківської районної ради Черкаської області.

2

   З 2018 році працює методистом у Відділі освіти Жашківської міської ради Черкаської області, а також викладає історію, громадянську освіту в 10-11 класах Жашківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5. Ганна Василівна долучає «своїх» старшокласників до участі різноманітних освітніх проєктах, конкурсах, як  українських, так і зарубіжних. Це звісно забирає багато часу, але результати тішать, адже її учні є не одноразовими переможцями різних конкурсів: «Повсякденне життя в СРСР у період 1980-1991 років» (Україна-Чехія),  «Непізнана історія мого краю» (Львів), Міжнародний конкурс з українознавства (Київ), «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХ століття» (Черкаси), «Юні історики Черкащини» (Черкаси).

3

Ганна Іванько не звикла стояти на місці. Окрім адмінстративної та педагогічної роботи бере участь у різних історичних конкурсах та заходах, постійно підвищує свій професійний рівень. Неодноразова учасниця обласного конкурсу «Інноваційний пошук освітян Черкащини», вже кілька років поспіль нагороджена дипломами та сертифікатами Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради.

4

Випускниця 2012 року Маріанна Руденко під час роботи вчителем історії  у Верхняцькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-ліцей» (Черкаська область) активно долучала учнів до участі в різноманітних проєктах. У 2015 р. учні Маріанни Вікторівни стали учасниками Міжнародного конкурсу проєктів від організації SPARE «Bi Wi²». Маріанна Руденко з учнем 11 класу Воєдолом Олександром отримали запрошення презентувати їх проєкт «Енергоефективне селище» в Респібліці Молдова. За результатами захисту отримали запрошення на заключний етап конкурсу, який відбувався в м. Берлін (Німеччина).

15

6Святослав Катан закінчив історичний факультет у 2014 р. і з цього ж року працює вчителем історії та правознавства Бучанській школі № 5 (Київська область). Незважаючи на те, що Святослав Анатолійович працює вчителем лише 5 років, однак вже має вагомі здобутки. Та найбільшою радістю для вчителя є успіхи його учнів.  Його вихованці неодноразово здобували призові місця на олімпіадах з історії різного рівня (2016 р. – І місце серед «олімпійців» Київській області; 2017 р., 2018 р., 2019 р. – ІІ місце на обласних олімпіадах. У 2020 році учні Святослава Катана здобули ІІІ місце на обласній олімпіаді з історіх та ІІ місце на обласній олімпіаді з правознавства). За високий професіоналізм та педагогічну майстерність Святослав неодноразово нагороджений грамотами «Праця та майстерність», грамотами Департаменту освіти і науки в Київській області.

8

7

9 

Олег Тарасюк також закінчив історичнй факультет у 2014 році. З 2015 р. працює вчителем історії в Новоархангельській ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія (Кіровоградська область). Педагогічний хист та новітні методики Олега Андрійовича дозволили йому стати призером  конкурсу молодих учителів  (2017 р.) та І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Історія».

10

11 Ліна Горна закінчила магістратуру нашого факультету у 2018 році (це для неї була вже друга вища освіта). Працює вчителем історії, правознавства, громадянської освіти в Гребінківській гімназії, заступником директора з виховної роботи та вчителем образотворчого мистецтва в Ксаверівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Васильківського району (Київська область). У цьому навчальному році була учасницею конкурсу «Вчитель року» в номінації «Історія», де на І етапі посіла призове місце.

Учні, яких навчає Ліна, здобувають призові місця на районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії та правознавства, беруть участь в обласних етапах змагань. Під керівництвом вчителя учні беруть участь в пошукових акціях та гуманітарних конкурсах (Ось лише кілька досягень учнів: ІІІ місце Всеукраїнського етапу  конкурсу «Космічні фантазії»; ІІ місце обласного етапу конкурсу «Юні екскурсоводи»; І місце обласного етапу пошукової акції «Герої серед нас: сучасні захисники України» та ще чимало призерів і переможців районних етапів різних конкурсів.)

13

12

Історичний факультет пишеється успіхами своїх випускників та бажає Вам в подальшому тільки примножувати їх!

У цій публікації ми розповіли тільки про кількох наших випускників, однак продовжуємо працювати над укладанням «Літопису випускників історичного факультету». Шановні наші випускники – заповнюйте гугл форму https://forms.gle/dftZapdLTQY4BBVQ9 для того, щоб ми мали з Вами зв'язок!