ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

РОЗПОЧАЛИСЯ МУЗЕЙНО-АРХІВНА ТА ІСТОРИЧНА ПРАКТИКИ

17 травня 2021 р. на історичному факультеті відбулася настановча конференція для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» ІІ курсу (ОПП Історія та археологія (Європеїстика), Історія та археологія (Краєзнавчо-туристична робота), Середня освіта (Історія. Правознавство), Середня освіта (Географія)) та ІІІ курсу (ОПП Історія та археологія (Європеїстика), Історія та археологія (Краєзнавчо-туристична робота)) щодо проходження музейно-архівної та історичної практик.

Завдання  практик полягають у поглибленні та закріпленні теоретичних знань студентів з архівознавства, музеєзнавства та документознавства, набутті практичних необхідних навичок з екскурсійної та дослідницької роботи, комплектування, описування, визначення цінності, зберігання та використання історичних матеріалів, що має важливе значення для подальшої роботи за спеціальністю. Керівниками наголошувалося, що модернізація вищої освіти відповідно до реалій нинішнього суспільства передбачає підготовку творчого, креативного й компетентного фахівця, який володіє не лише теоретичними знаннями, а й уміє їх застосовувати на практиці, готового до діалогу, безперервного професійного зростання, соціальної та професійної мобільності.

фото 1.1.1

Керівник музейно-архівної практики, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Наталя Тацієнко ознайомила студентів з метою та завданнями, змістом практики, деталізувала особливості роботи студентів в період карантинних обмежень. Керівник історичної практики, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри всесвітньої історії та методик навчання Альона Шмалюх наголосила на важливості практик для професійного становлення студентів та розповіла про особливості впровадження саме історичної практики у навчальний процес.

фото 2.2.2

Бажаємо студентам-практикантам на належному рівні виконати завдання практики та отримати позитивні результати своєї роботи!