ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ШОСТА ЗУСТРІЧ В РАМКАХ ONLINE-ПРОЕКТУ «ЗАМКОВІ БЕСІДИ. ПОЛЬСЬКІ КОРОЛІВСЬКІ РЕЗИДЕНЦІЇ»

Студенти, аспіранти й викладачі історичного факультету впродовж вересня-грудня беруть участь в online-проекті «ЗАМКОВІ БЕСІДИ. ПОЛЬСЬКІ КОРОЛІВСЬКІ РЕЗИДЕНЦІЇ», який реалізується Посольством Республіки Польща у Києві.

фото1

Тема шостого вебінару, який відбувся 30 листопада 2021 р., – «Резиденція Вілянув – памʼятник слави короля Яна III Собеського». Спікером зустрічі була д-р Анна Землевська – випускниця історії та охорони культурних цінностей (спеціалізація музеєзнавство), співробітниця Музею палацу короля Яна III у Вілянові, уповноважена директора з історичних досліджень. Вона провела захопливу подорож одним із найкрасивіших королівських палаців, які вражають своїм багатством і розкішшю: «Віляновська резиденція – це творіння багатьох художників, вираження смаків, пристрастей та амбіцій її власників із родів Сенявських, Чарторийських та Потоцьких, але передусім, це пам’ятник слави її будівничого – Яна III. Вона є місцем, яке протягом сотень років демонструє тріумфи короля, відображає його ерудицію, любов до природи та унікальне почуття до коханої жінки – Марії Казіміри д'Арк'єн».

Додатковим елементом проекту, підготовленим спеціально для його учасників, є навчальні матеріали, які доступні польською та українською мовами. Ці матеріали можуть бути корисними при підготовці шкільних уроків та університетських лекцій, а також у позакласних заняттях:

Музей палацу короля Яна III у Вілянові

Нагадуємо, що участь у серії вебінарів безкоштовна, за попередньою реєстрацією, лекції проводяться польською мовою з перекладом на українську мову. 14 грудня 2021 р. о 17:00 відбудеться останній сьомий вебінар на тему «Як Фенікс із попелу. Драматична доля Королівського замку у Варшаві».