ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

КУРАТОРСЬКІ ГОДИНИ З ПИТАНЬ УНИКНЕННЯ ВРАЖЕННЯ МІНАМИ І ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ

У зв’язку із зростанням загрози ураження цивільного населення від мін та вибухонебезпечних залишків війни, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України «Про просвітницькі заходи з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами та поведінки у надзвичайній ситуації» (Лист Міністерства освіти і науки України від 22.04.2022 № 1/4408-22) на історичному факультеті були проведені кураторські години.

evr2

Куратори академічних груп розповіли студентам про види вибухонебезпечних предметів, як діяти в разі виявлення таких предметів та про правила поведінки під час прогулянок та подорожей. Зауважили, що в разі виявлення підозрілого предмету, потрібно негайно повідомити про знахідку до найближчого відділення поліції, до військкомату, органів місцевого самоврядування, підрозділу ДСНС за телефоном «101» та «102».

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти. За попередніми даними, очищення від вибухонебезпечних залишків потребують близько 80 тисяч квадратних кілометрів території України.

Підрозділи Збройних Сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших структур, щоденно ризикуючи життям, здійснюють операції з розмінування звільнених територій. З 24 лютого 2022 року підрозділами ДСНС знешкоджено понад 68 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі, близько 2 тисяч авіаційних бомб. Загалом обстежено і очищено близько 11,6 тисяч гектарів території нашої держави.

Задля своєї безпеки досить важливо знати правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Дотримуйтесь рекомендацій та бережіть себе!

evr2