ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ

перша сторінка кінцева 2 
photo 5370663979115995322 y 1 1 
50

ТОЛЕРАНТНІСТЬ ВРЯТУЄ СВІТ

До відзначення Міжнародного дня толерантності куратор 44 групи Галина ГОРДІЄНКО провела годину спілкування із здобувачами вищої освіти на тему «Толерантність врятує світ». Мета зустрічі – обговорення актуальних проблем щодо ціннісно-смислових орієнтирів, прав і свобод людини та громадянина, меж толерантності в умовах російської воєнної агресії.

Куратор групи запропонувала активній учасниці студради Тетяні ПИСАРЧУК підготувати виступ та презентацію. Доповідачка цікаво та змістовно розповіла про приклади порушення толерантності, про повагу до інших, "мову ворожнечі" та приклади дискримінації людей.

р12

Толерантність знімає бар'єри та дозволяє мислити ширше, призводить до зменшення стресу та сприяє розвитку співчуття, співпереживання та розуміння почуттів іншого. Тетяна ПИСАРЧУК вказала кілька порад, які допоможуть виховувати в собі толерантне ставлення до інших:

- Нагадайте собі, що ви у безпеці. - Говоріть за себе. - Не слід агресивно розмовляти з людиною, яка думає не так, як ви. - Обходьтеся без образ і переходу на особистості. - Будьте спокійнішими. Не сваріться і не кричіть. - Шукайте точки дотику. Якщо їх не видно, це не означає, що їх немає. - Слідкуйте за своїми реакціями.

Для боротьби з нетерпимістю люди повинні розуміти зв'язок між своєю поведінкою та колом недовіри і насильства у суспільстві. Щоб зробити світ кращим – необхідно почати з себе та своїх близьких. Уникайте "мови ворожнечі", виховуйте в собі поважне ставлення до людей та їхніх поглядів, щоб в інший момент вони проявили толерантність до вас.

Куратор Галина ГОРДІЄНКО акцентувала увагу на викликах толерантності в умовах російської воєнної агресії. Толерантність у ставленні до особистості, до її поглядів на світ є базовими цінностями демократичного суспільства. Толерантність – це повага, прийняття й розуміння. Бути толерантним означає бути сильним і людяним. Та все ж де закінчується межа толерантності в умовах воєнної агресії? На це та інші запитання, які ставить перед нами сьогодення, намагалися шукати відповіді під час дискусії.

Толерантність – риса цивілізованого суспільства. Люди, які хочуть жити в гармонії та порядку, ніколи не ображатимуть, не принижуватимуть, не завдаватимуть шкоди людині з протилежними поглядами. У розвинених країнах високий рівень толерантності: ніхто не обмежує свободу волі іншого через те, що не погоджується з чужим світоглядом. Якщо всі країни дійдуть високого рівня толерантності, то зменшиться кількість конфліктів через релігійні, національні та культурні відмінності.

p13