ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЧЕРГОВА СЕСІЯ ПРОЄКТУ "ЖИВОЇ БІБЛІОТЕКИ"

23 листопада 2023 року відбулась чергова сесія проєкту "Живої бібліотеки" в дистанційному форматі.

Під час заходу основними питаннями повставали проблематика віри, совісті та свободи вибору.

В ролі "Живої книги" виступав пастор Рахнівсько-Лісової громади церкви адвентистів сьомого дня пастор Кумчак Анатолій Іванович.

MyCollagesюблоееееееееерп 1

MyCollagesюблоеееееее 1 1

Також в ролі "Живої книги" виступив військовий капелан, настоятель ладижинської УПЦ Кучерина Олег Васильович. Олег Васильович, розповів про те, як це бути військовослужбовцем та священником одночасно. «Капеланом може бути громадянин України, священнослужитель однієї з конфесій, які зареєстровані в Україні будь-яких релігії, отримавши мандат на право здійснювати капеланську діяльність. Мандат видає Державна служба України з етнополітики та свободи совісті. В цю службу надсилаються документи кандидата про освіту, про освячення тощо, вони дивляться і видають мандат, далі документ надсилають у церкву і церква видає мандат священнослужителю, благословляє його на здійснення цієї капеланської діяльності у війську. Капеланство - це місія церкви у війську», - розповів Кучерина.

MyCollagesюблоее 1щщщ

Учасниками заходу були наші здобувачі вищої освіти четвертого курсу історичного факультету, які проявили великий інтерес до розповіді пастора та активно задавали різноманітні питання.