ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ПРАЦЮЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

1 грудня 2023 року здобувачі вищої освіти історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини під керівництвом заступника декана з виховної роботи Анни Шауренко підготували урочистий захід, присвячений Міжнародному Дню волонтера, на який були запрошені представники волонтерських організацій міста та Центру культури і дозвілля УДПУ імені Павла Тичини «Гаудеамус».

Його відкрила в.о. декана історичного факультету професор Ольга Скус, привітавши присутніх зі святом, та оголосивши хвилину мовчання за загиблими українськими військовослужбовцями та волонтерами внаслідок збройної агресії рф проти України.

На початку зустрічі перед присутніми студентами та викладачами виступили представники Волонтерської організації «РАЗОМ» (Умань) Людмила Довгань та Тетяна Міщук, які розповіли про історичний шлях своєї організації від 2014 року до сьогодення, внесок у розбудову української армії.

photo1701781172 9 1

Керівник благодійної організації «Благодійний фонд «ПЕРЕМОЖНИЙ ШЛЯХ 777»» Іван Кузьменко у своєму виступі розповів про вагомі результати діяльності своєї волонтерської організації, створеної у минулому році. Він акцентував увагу на потребах наших захисників та необхідності активізації допомоги їм від української молоді.

photo1701781172 7

Військовослужбовець ЗСУ Василь Ткачук, який активно співпрацює з ГО «Уманський міськрайонний центр «До Перемоги» наголосив на необхідності до залучення усіх громадян для допомоги українській армії, оскільки від її результатів залежить не тільки наша Перемога, а й наше існування як нації.

photo1701781172 8

Керівник волонтерського центру факультету «Історики для Перемоги» Лариса Фицик у своїй промові розповіла про історію волонтерського руху на факультеті, співпрацю з волонтерськими організаціями міста, діяльність студентів та викладачів, спрямовану на підтримку ЗСУ, та подякувала їм за допомогу та активну громадянську позицію.

photo1701781172 1

Це є нині особливо важливим, оскільки 112 студентів нашого факультету нині захищають нашу Батьківщину на фронті.

За активну волонтерську діяльність було нагороджено грамотою факультету студентського керівника центру Марію Сладкову.

photo1701781172 2

Зустріч відбулася у невимушеній, «польовій» обстановці, ведучі заходу привітали волонтерів та підготували для присутніх патріотичні віршовані рядки, а другокурсник Назар Козовіт виконав для волонтерів пісню у власному виконанні під гітару. Після його завершення студенти передали усім чотирьом волонтерським центрам виготовлені власноруч окопні свічки, маскувальні сітки, а також закуплені засоби від гризунів, грілки для рук та тіла, сухі душі та смаколики.

photo1701781172 6

Дякуємо волонтерам, зокрема кожному нашому студенту-волонтеру, волонтеру-викладачу, за безкорисливу працю, розуміння, підтримку нашої армії та держави у такий непростий час.

Бажаємо здоров’я вам і вашим родинам. Працюємо і надалі заради нашої спільної Перемоги!