ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ПРАЦЮЄМО З АСПІРАНТАМИ

28 березня 2024 року відбулася зустріч гаранта ОНП «Історія та археологія» проф. Тетяни Кузнець, керівника здобувачів проф. Ігоря Кривошеї та голови Групи сприяння Академічній доброчесності на історичному факультеті проф. Ірини Кривошеї зі здобувачами вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня. Обговорили проблеми, пов’язані з дотриманням АД при написанні наукових публікацій та кваліфікаційних робіт.

Аспірантів ознайомили з новими документами, зокрема з проєктом «Порядку виявлення та встановлення фактів порушення академічної доброчесності в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини».

Документ розроблено відповідно до Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про авторське право і суміжні права», «Про наукову і науково-технічну діяльність», постанов Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації», «Про затвердження Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії», «Деякі питання присудження (позбавлення) наукових ступенів», накази та листи Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Положення про спеціалізовану вчену раду з присудження наукового ступеня доктора наук», «Рекомендації щодо запобігання академічному плагіату та його виявлення в наукових роботах», «Щодо рекомендацій з академічної доброчесності для закладів вищої освіти», «До питання уникнення проблем і помилок у практичних забезпеченнях академічної доброчесності», нормативних документів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: «Кодекс академічної доброчесності», «Етичний кодекс науково-педагогічних та педагогічних працівників», «Положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини», «Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату», «Порядок перевірки дисертаційних робіт на академічний плагіат, поданих до розгляду в спеціалізовані вчені ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини» та інших нормативно-правових актів України та нормативних актів Університету.