ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ПОЛТАВСЬКОГО ПРОФЕСОРА ІГОРЯ СЕРДЮКА

30 квітня 2024 р. на запрошення Історичного факультету УДПУ ім. П. Тичини професор ПНПУ ім. В. Г. Короленка, доктор історичних наук Ігор Сердюк прочитав здобувачам вищої освіти на науково-педагогічним працівникам лекцію на тему "Як почути "мовчазну меншість"?: дитина у джерелах ранньомодерної України". Зустріч відбувалася в онлайн-форматі на платформі Google Meet.

photo 5298933236384260147 y 1

Проф. Ігор Сердюк представив надзвичайно цікавий матеріал, що ґрунтується на детальному вивченні джерел та застосуванні сучасних методів дослідження цієї складної та маловивченої проблеми. Полтавський історик висвітлив сучасну світову історіографію про становище дитини в різних країнах ранньомодерної доби.

Особливий інтерес викликав аналіз картин, на яких зображено представників козацької старшини з дітьми. Лектор також наголосив на статусі й становищі жінки в тогочасному українському суспільстві та подружньому /приватному житті. Окреслена тема викликала жвавий інтерес у слухачів, про що свідчили запитання від студентів та викладачів.

Модератор – проф. Ігор Кривошея.