ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Коваль Дар’я Сергіївна

Фото 1

Коваль Дар’я Сергіївна – доктор філософії (кандидат педагогічних наук), доцент кафедри соціальних і правових дисциплін.

Місце народження:  народилась 11 квітня 1991 р. у місті Умань Черкаської області.

Освіта: у 2008 році закінчила Уманську загальноосвітню школу №11 І-ІІІ ступенів імені Миколи Бажана. У 2014 році закінчила юридичний факультет КНУ імені Т.Г.Шевченка.

Трудова діяльність: у 2013 р. розпочала трудову діяльність викладачем кафедри всесвітньої історії та правознавства Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З 2021 року переведена на посаду доцента кафедри соціальних і правових дисциплін Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2021 р. у разовій спеціалізованій вченій раді при Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини захистила кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня доктор філософії за спеціальністю 011 – Освітні, педагогічні науки. Тема дисертації: «Формування правової культури майбутніх вчителів історії та правознавства у фаховій підготовці».

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: Теорія держави і права України, Історія правових і політичних вчень, Господарське право України, Громадянське суспільство, Державне будівництво та місцеве самоврядування.

Наукові інтереси: правова культура та правове виховання, застосування норм права, праворозуміння, юридична техніка, проблеми розвитку правової системи України. Цивільне право та процес, господарське право та процес.