ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Освітні програми

МАЙСТЕР-КЛАС «ЦИФРОВІЗАЦІЯ НА УРОКАХ ІСТОРІЇ: ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД»

Захоплюючий та інформативний майстер-клас «Цифровізація на уроках історії: практичний досвід» відбувся сьогодні на історичному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Вчитель Олександр Підгайний, який викладає історію  у дніпровській СЗШ № 84 поділився своїм досвідом використання різноманітних цифрових сервісів, щоб зробити процес вивчення історії більш захоплюючим і пізнавальним для учнів.

photo 5296681436570574615 y 1

Під час майстер-класу Олександр Підгайний представив студентам широкий спектр сервісів, які можна використовувати під час викладання історії. Серед цих сервісів були:

Canva. Платформа графічного дизайну, що дозволяє користувачам створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент для соціальних мереж. Доступна як веб-версія, так і мобільна. Сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій.

Wordwall. Багатофункціональний інструмент для створення як інтерактивних, такі друкованих матеріалів. Сервіс має україномовну версію. Інтерактивні вправи відтворюються на будь-якому пристрої, що має доступ до інтернету: на комп'ютері, планшеті, телефоні або інтерактивній дошці.

Padlet. Віртуальні дошки для спільної роботи, де учні можуть ділитися своїми думками, ідеями та ресурсами. Kahoot! Сервіс для створення інтерактивних вікторин, які допомагають перевірити знання учнів та залучити їх до уроку.

photo 5296681436570574616 y 1

Mozaik Education. Сервіс урізноманітнений численними ілюстраційними, анімаційними та творчими презентаційними можливостями. Видовищні інтерактивні елементи, 3D-сцени й вбудовані додатки сприяють розвитку навичок в учнів, полегшують проведення дослідів, підвищують зацікавленість учнів та учениць і допомагають в легкому засвоєнні навчального матеріалу.

photo 5296681436570574606 y 2

Quizizz. Інструмент закріплення й перевірки знань, а також сервіс дистанційного навчання. Він дає можливість учням та ученицям виконувати тест або опитування як паралельно з усім класом, так і в будь-який зручний час.

photo 5296681436570574614 y 1 1

Під час цього майстер-класу студенти ознайомилися із різноманітними сервісами для створення власного контенту у доповненій реальності. Олександр Підгайний продемонстрував їм, як використовувати різноманітні сервіси для створення історичних сцен та подій, які набувають нового життя завдяки технологіям доповненої реальності. Крім того, Олександр Підгайний показав студентам особливісті створення навчальних чат-ботів в сервісі SendPulse та у Telegram.

photo 5296681436570574609 y 1

Студенти вдячні вчителю за такий цікавий захід, який надихнув їх на нові творчі ідеї та підходи до вивчення історії. Майстер-клас Олександра Підгайного став важливим кроком у розвитку цифрової культури серед майбутніх істориків.