ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Освітні програми

ОЧИМА ЛІТЕРАТОРА ТА ІСТОРИКА: «УМАНЬ ТА УМАНЩИНА В ЧАСОПРОСТОРІ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.»

1 травня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася презентація серії ретро-детективів видавництва «Темпора». Усі три книги вийшли з-під пера випускника Історичного факультету УДПУ, а нині вчителя Паланського ліцею Дмитра Безверхнього.

У цій зустрічі також брали участь редактор видавничих проєктів видавництва «Темпора» - Артем Скорина та в.о. завідувача кафедри всесвітньої історії та методик навчання, директор Польського культурно-освітнього центру - проф. Ігор Кривошея.

DSC 4646 1

DSC 4694 1

Презентація була приурочена виходу третьої частини серії - роману «Імперія одноденок». Це була цікава та невимушена розмова про те, як місто Умань стало тлом, а точніше своєрідним історичним полотном, на якому вчиняли та розкривали злочини, закохувалися та розчаровувалися уманці на зламі ХІХ – ХХ ст.

DSC 4716 1

Під час зустрічі було проведено благодійний збір коштів для потреб ЗСУ, аукціон та конкурс цікавих запитань до спікерів, на якому розігрувалися книги. Усі зібрані кошти, а саме 8000 грн було перераховано на придбання помпових рушниць та дронів для 118 бригади 160 батальйону.

DSC 4662 1 1